Wauw…… ik ben een atleet!

“Ik kan het nog steeds niet zo goed geloven wat een jaar, wat een ervaring en hoe gaaf alles was! Wat een bewogen jaar, wat een ervaring en wat een mooi programma!”

Ik zat al jaren te azen op een plekje als ambassadeur binnen het Win4Youth programma. Toen het programma weer open stond ben ik er ingesprongen met wat hulp van eerdere ambassadeurs (Lisette en Lenneke). Dat heeft geholpen want samen hebben we er wel voor gezorgd dat ze niet om me heen konden. Ik werd ambassadeur van Win4Youth in Nederland.

Eerst het kick-off event in Gent waar een soort 0 meting gedaan wordt van alle ambassadeurs, het waren er 75 uit 33 verschillende landen wereldwijd. Hier kregen we veel informatie over alles wat triatlon is en ook het echte sporten. Ik heb hier ook een coach toegewezen gekregen en die heeft een training schema in elkaar gezet om te trainen. Eenmaal thuis begint het sporten echt. Als ambassadeur wordt ook verwacht dat je Win4Youth uitdraagt bij de verschillende evenementen die door het jaar gehouden worden ik heb dan ook met zoveel mogelijk evenementen mee gedaan, zelfs nog 1 over de grens samen met de Belgische ambassadeurs. Volgens mij zijn we er klaar voor…..

27-10-2018 dit is het dan eindelijk, hier heb ik een half jaar voor getraind…. Ik had mijn tas de dag van tevoren ingepakt dus was het alleen ontbijten en richting startvak. Daar alles klaargelegd en dan maar wachten tot we mogen starten. Ik had supporters mee die vrijdag laat pas geland waren op Lanzarote dus die zou ik in de ochtend zien maar wat bleek het waren er iets meer dan ik dacht. Fijn hoor lekker potje janken van blijdschap van tevoren daarbij kwam ook nog eens dat Jolanda ook een vlucht had geboekt om ons aan te moedigen wat ook een fijne verassing was aan de start. Daarna op naar de start. Zenuwachtig wachten op het startschot, PANG en van start.

Zwemmen ging superfijn de afstand was alleen iets meer dan de opgegeven 1500m het waren er 1800 ik kom tegelijk met Jovanni uit het water, Super! Daarna hup de transitie in en de fiets op het duurt even voor ik mijn Tempo vind ik merk dat ik hyped ben en dus te snel ga, gelukkig brengt de eerste beklimming me rust. Of ja eerste beklimming het is gewoon 22km klimmen en die zijn zwaar als je uit een plat landje komt maar het gaat me goed af. Ik haal af en toe iemand in en ga in mijn eigen tempo de berg op. De uitzichten zijn geweldig dat maakte het allemaal draaglijker. Eenmaal boven aangekomen bij het keerpunt is het in mijn hoofd gedaan. Alleen nog maar naar beneden en even 10k rennen, dus remmen los en hop naar beneden. Ik keek achteraf op mijn sportapp en heb snelheden van 70km/h gehaald in de afdaling. Suizend naar beneden dus. Beneden aangekomen de transitie weer in en mijn fietsschoenen omwisselen voor hardloopschoenen en gaan. Het zijn 2 lussen van 5 km op de boulevard waarvan ik dacht dat hij vlak was, al rennend kom ik erachter dat dit niet het geval is. Ik heb een lekker tempo nog op het laatst en heb mijn krachten goed verdeeld merk ik.

Daar is ie dan de finish 2u en 57 min later Alain Dehaze  wacht iedere finisher op om te feliciteren en de medaille te overhandigen. Ik heb het gewoon geflikt het was echt een super ervaring. Later heb ik nog een extra medaille gekregen omdat ik ook nog snelste in mijn leeftijdscategorie was. Dus trots als een pauw met 2 medailles naar huis.

Het hele Win4Youth heeft me zoveel gebracht je leert nieuwe mensen kennen die ik ondertussen vrienden kan noemen. Je wordt helemaal begeleid om jouw doel te behalen (er is nog nooit iemand in het Win4Youth programma geweest die niet gefinished is), daar zorgen de Coaches wel voor. Ze begeleiden iedereen tijdens de race om te finishen. Dus als er iemand twijfelt om volgend jaar mee te doen kan ik alleen maar zeggen niet doen. Het programma is voor iedereen je hoeft geen topatleet te zijn, Ik snap dat de term triatlon kan afschrikken dat is niet nodig. Als je meer informatie nodig hebt, tips om ambassadeur te worden of gewoon dat laatste zetje in de rug nodig hebt. Neem dan vooral contact met mij op.

Johnny

Impressie van dit project

Modis Engineering Rotterdam

Jan Leenvaartlaan 62
3065 DC Rotterdam
010 - 286 13 80
engineeringwest@modis.com

 

Modis Engineering Zaltbommel

Hogeweg 123
5301 LL Zaltbommel
0418 - 78 40 37
engineeringzuid@modis.com

Modis Engineering Enter

Veldegge 16
7468 DJ Enter
0547 - 386 363
engineeringoost@modis.com

 

Modis Engineering Nijmegen

Transistorweg 7
6534 AT Nijmegen
0418 - 784 00 00
engineeringzuid@modis.com

 

Chat met ons
Chat met ons
Questions, doubts, issues? We're here to help you!
Verbinden...
None of our operators are available at the moment. Please, try again later.
Our operators are busy. Please try again later
:
:
:
Wat is uw vraag. Vertel het ons.
:
:
De chat is beeindigd.
Was dit gesprek nuttig? Beoordeel deze chat sessie
Goed Slecht