30 appartementen in Assen

“Ik ben nu bezig met de engineering / voorbereidingomgevingsvergunning en productievoorbereiding van 30 appartementen in Assen.”

Dit worden 2 gebouwen, Zuid en een gebouw Noord (gebouw Noord = gebouw Zuid gespiegeld en 90° gedraaid.) Deze appartementen zijn voor de particuliere verkoop.

Een heel bijzonder project!
De engineering / productievoorbereiding gaat in het proces van onze opdrachtgever Vazet zo ver, dat er voor 80/90 % uitgezocht is met als doelstelling, géén vragen van de gemeentelijke toetser. Hierbij worden in het proces al in een vroeg stadium co-makers (installateur, constructeur en adviseurs enz.) in de hand genomen en gecontracteerd om mee te denken / werken in de engineering en productievoorbereiding waarbij Vazet de regie heeft. Het project wordt zoveel mogelijk uitgewerkt in een 3D BIM-model zodat er vroegtijdig materialisering, hoeveelheden t.b.v. de calculatie uitgetrokken kan worden. Tevens worden uit dit 3D-model alle tekeningen gegenereerd die nodig zijn voor elke fase van het project, de omgevingsvergunning, impressie, verkoop, uitvoering enz.

Direct na indiening omgevingsvergunning kan de productie,- en verkoop-fase opgestart worden. Potentiele kopers komen naar de showroom om keuze-, opties te kiezen. Na een x-aantal weken, nadat 70% verkocht is, worden er binnen 2 weken tijd alle opties verwerkt en doorgestuurd naar de co-makers voor verwerking. Doelstelling is dat de aansturing van de productie geheel vanuit het BIM-model en de daaraan hangende data gebeurt. Dit alles gebeurt door een team van ontwikkelaar, verkoper, bouwkundig BIM -engineers / bouwkundig engineer, projectmanager en kostendeskundige. De lijnen zijn kort, wachttijden worden gereduceerd waardoor ze in een kortere tijd een efficiëntere, budget technisch en kwalitatief beter project krijgen.

Mij grootste uitdagingen is, om in een kort tijdsbestek en efficiënte engineering en voorbereiding het project tot een niveau van 80/90% gereed te maken voor indiening omgevingsvergunning. Hierbij is aansturing van co-makers en adviseurs van groot belang voor de voortgang van het project, vervolgens het BIM-model op productieniveau te brengen. Doordat Vazet goede afspraken met co-makers heeft, worden project met verschillende disciplines snel en efficiënt opgepakt door uitwisseling van modellen. Elke discipline (installaties, constructie, kozijnen enz.) komt als een model-onderlegger in de goede fase retour en wordt geïntegreerd in het totaal-BIM-model.

Enorm uitdagend leertraject met het hele proces van locatie t/m realisatie.
Een leuke tevreden opdrachtgever die met een vervolgopdracht komt,
een betere waardering kun je niet hebben!

Deel dit bericht op social media

Impressie van dit project

Modis Engineering Rotterdam

Jan Leenvaartlaan 62
3065 DC Rotterdam
010 - 286 13 80
engineeringwest@modis.com

 

Modis Engineering Zaltbommel

Hogeweg 123
5301 LL Zaltbommel
0418 - 78 40 37
engineeringzuid@modis.com

Modis Engineering Enter

Veldegge 16
7468 DJ Enter
0547 - 386 363
engineeringoost@modis.com

 

Modis Engineering Nijmegen

Transistorweg 7
6534 AT Nijmegen
0418 - 784 00 00
engineeringzuid@modis.com

 

Chat met ons
Chat met ons
Questions, doubts, issues? We're here to help you!
Verbinden...
None of our operators are available at the moment. Please, try again later.
Our operators are busy. Please try again later
:
:
:
Wat is uw vraag. Vertel het ons.
:
:
De chat is beeindigd.
Was dit gesprek nuttig? Beoordeel deze chat sessie
Goed Slecht